Compte amb el “Fishing” a través del correu electrònic !

Cada dia rebem infinitat de correu electrònic a la nostra bústia. Ens podem passar una bona estona esborrant els correus no desitjats. El més perillos és que cada cop més sovint els missatges fraudulents tenen un aspecte més serios i sofisticat fins al punt que no ens adonem que són un frau.
Darrerament alguns dels nostres clients ens han advertit que han rebut missatges on se’ls demana de transferir fons a un compte bancari per pagar un deute o una factura pendent. Aquests missatges són realment creibles perquè van dirigits a la persona responsable de fer els pagaments, fan referencia sovint a un deute que podria ser correcte i amb les dades d’un remitent que coneixen i en el que confien.
Els mètodes que utilitzen els ciberdelinquents a través d’email per obtenir dades són diversos i es fan difícils d’identificar. Els sistemes antivirus no els detecten perquè tenen la forma i el contingut d’un email normal i corrent.
Aquests emails fraudulents estan estudiats per confondre’ns i sovint semblen veraços, com si tinguessin informació sobre les nostres activitats o accés a la nostra correspondència.
Per la nostra part podem hem de tenir certes precaucions amb l’us del correu electronic. Aquí en teniu algunes:

  1. Preneu mesures de seguretat.
    1.  Incrementeu la seguretat del vostre correu electrònic amb sistemes “antispam”. També es pot activar filtres de “mail protection”.
    2.  Canvieu periòdicament la clau de pas del vostre compte de correu.
  2.  No feu cas de l’encapçalament del correu, el nom o email del remitent perquè la suplantació d’identitat en els emails és molt fàcil de fer.
  3. Mireu però no feu “clic” si no esteu absolutament segurs del que us demanen.
  4. No doneu dades personals ni claus de comptes sota cap circumstància, tot i que moltes vegades costa una mica perquè freqüentment els sistemes informàtics demanen de renovar les contrasenyes.
  5. I finalment, no feu transferències bancaries o pagaments per internet si no esteu segurs que el compte bancari té el certificat corresponent per part de l’entitat o el proveidor ha acreditat d’alguna manera l’autencitat del compte.

 

Sergi Colom
Serbert Informàtica SL

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.