L'assignatura pendent de quasi totes les pymes.

Còpies de seguretat amb Sinology NAS

La pèrdua de dades inesperada deguda a errors de disc dur, desastres naturals o atacs de ransomware suposen amenaces potencials per les seves dades més importants.

Per evitar la pèrdua de dades ocasionada per aquestes situacions desafortunades, generalment s’adopta l’estratègia de protecció de dades 3-2-1 per tal de mantenir diverses versions de dades de còpia de seguretat, de manera que es proporciona una protecció addicional en cas de que la versió actual s’avariï o es vegi afectada per atacs de ransomware.

Una estratègia de protecció de dades 3-2-1 consisteix a disposar de al menys tres còpies de les dades: una còpia s’emmagatzema localment i la resta s’emmagatzemen en dos dispositius diferents. Els usuaris particulars poden considerar l’adopció d’aquesta estratègia per adquirir una protecció de dades de nivell empresarial dels seus records més preuats, com fotos, vídeos familiars o àlbums personalitzats, o decidir conservar al menys dues còpies de les dades per garantir la seva disponibilitat. Quant als usuaris empresarials, se’ls recomana seguir l’estratègia 3-2-1 per assegurar-se que totes les seves dades empresarials principals i tota la seva informació crítica es conserven sempre de forma segura.

El dispositiu NAS  li permetra realitzar una còpia de seguretat amb diverses versions dels arxius així com ealitzar una còpia de seguretat en una destinació diferent com en dispositius externs (USB),  en un altre Synology NAS, en servidors d’arxius o bé  en serveis de núvol.