N’hi ha prou amb l’Antivirus?

Les paraules virus i malware són presents diàriament al nostre vocabulari. Les tècniques d’infecció cada vegada més sofisticades amenacen les empreses i fan perillar els seus documents confidencials a més de la informació que guarden a les seves bases dades.

Els responsables de l’empresa sovint ens pregunten si tenir un sistema antivirus instal·lat a la xarxa local és suficient protecció.  La resposta és que l’antivirus és important com a primer escut de defensa amb les seves funcionalitats de protecció tradicionals: antivirus, antimalware, firewall personal, filtrat Web i de correu així com el control dels dispositius, però no garanteix al 100% la seguretat. Cal tenir un segon sistema que actuï en el moment que un atac hagi traspassat la primera barrera. Això es produeix en part perquè les tècniques d’infecció existents busquen forats en la seguretat de les xarxes,  per exemple la falta d’actualitzacions en els sistemes és una porta d’entrada de malware o bé el fet que els dispositius mòbils sovint es connecten sense restriccions a la xarxa wifi de l’empresa.

Serbert Informàtica recomana, a més de l’antivirus,  Panda Adaptive Defense, una solució EDR (Endpoint Protection & Response), afegeix detecció i resposta automatitzada, monitoratge continu i anàlisi forense en temps real, que culmina amb la completa fortificació i securizació de l’endpoint. Aquesta solució combina tots els avantatges d’un antivirus tradicional – prevenció i bloqueig d’atacs, i remediació de les infeccions – amb la protecció avançada i traçabilitat total que obtenim en analitzar el 100% de les aplicacions en execució.

Aquest sistema és capaç de classificar cada aplicació perquè s’executi únicament els processos que són lícits. Analitza de manera contínua tota l’activitat de l’equip per a classificar cada procés com goodware o malware. Precisament aquesta proactivitat és una diferència clau  enfront d’un antivirus convencional. Un altre dels avantatges és que es  detecta les amenaces en un entorn real independentment de la seva procedència, fins i tot d’un USB, cosa que no passa amb la majoria de solucions ATD (Advanced Threat Detection) que només localitzarien les amenaces que entren per la xarxa i en entorns virtualitzats.

D’ara endavant, si no era prou necessari fins ara, caldrà tenir en compte cada cop més la seguretat com una despesa imprescindible per tal d’evitar veure’ns involucrats en incòmodes situacions.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.